• Kuopio: 045 112 6599, 040 500 6598, 040 779 9650
  • Joensuu: 040 017 0799, 040 500 6597
  • MA-PE KLO: 8.00 - 16.30
  • sähköposti: info@fin-turbo.fi

  

Fin-Turbo tarjoaa vikadiagnosoinnin kaikkiin ajoneuvoihin. Oikein tehty ja ymmärretty vikadiagnoosi kertoo mistä ongelmaa kannattaa lähteä ratkaisemaan. Oikein tehty vikadiagnoosi säästää rahaa ja aikaa. Pelkkä osien vaihto ei ole oikea tapa ratkaista ongelmia ja ei yleensä johda haluttuun lopputulokseen. Nykyaikaisissa ajoneuvoissa voi olla useita vikoa, jonka vuoksi tietokoneella tehtävässä vikadiagnosoinnissa on osattava ymmärtää syyt ja seuraukset.

 

 

Vikadiagnoosi, miksi ja miten?

 

Nykyaikaisten ajoneuvojen moottorinohjaus on suunniteltu siten, että autonvalmistaja  tai tilaaja mallintaa erilaisia ”vikatiloja”, jotka edesauttavat vian etsintää. Sama tai saman oloinen vikatila voi kuitenkin johtua useasta erilaisesta viasta. Vikadiagnoosia pitääkin tehdä sillä idealla, että luetaan vikakoodit ja tulkintaan livedataa, tarvittaessa vaikka ajonaikana, jotta saadaan moottorin tai  pakoputkiston antureilta tietoa. Pitkällä kokemuksella voidaan jopa ilman erillisiä komponenttitestauksia saada selvyys vian syystä ja kuinka se saadaan korjattua. Yleensä aina ajatustapa ”syy – seuraus” saattaa vian aiheuttajan lähteelle.

 

Joissakin autoissa riittävän livedatan saaminen ei onnistu, joko diagnostiikan erilaisuuden tai johtovian
vuoksi. Tällöin moottorin toimintaa joudutaan tulkitsemaan analogisesti, eli kytketään mittareita kiinni ja tutkitaan siten, mitä moottori tekee tai ei mitä se ei tee. Näin ei kuitankaan välttämättä saada vielä täysin varmaa tietoa, mutta on kuitenkin enemmän tietoa käytettävissä, kuin kelloaika, ulkolämpötila ja ajonopeus. Useat 2010-luvun diesel ajoneuvot ovat edelleen ns. analogisella turbon ohjauksella, joten alipainemittari on pätevä väline.

 
 
Joskus pelkkä vikakoodien luku tuottaa tuloksen, jossa epäillään turboahtimen olevan epäkunnossa. Me emme halua arvailla, vaan luotamme joko omaan diagnoosiin tai pyrimme antamaan riittävän poissulkevan ohjeen asiakkaalle, jotta ei tulisi virhehankintaa.
Puhelimessa emme kuitenkaan pysty korjaamaan mitään, vaan joku joutuu tekemään työtä vian etsimiseksi. Meillä on pitkin maata useita yhteistyökumppaneita, joiden kanssa olemme tehneet hyvää yhteistyötä jo vuosia. Voimme opastaa lähimmän yhteistyökumppanin luokse, mikäli matka meille on liian suuri tai ajankohtaa ei saada täsmäämään. Osan yhteistyökumppaneistamme löydät yhteistyökumppanit-sivulta!

 

Meidän puhelimitse annettua tukipalvelua käyttävät useat autokorjaamot, kuin myös yksityisetkin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous ›

 

Vikadiagnoosit Kuopio

Markus Savolainen
+358451126599

 

Vikadiagnoosit Joensuu

Jussi Rouhiainen
+358405006597